Inloggen

Facebook


FAQS

FAQ

Waar komen de parels vandaan?
Zoetwater parels worden in mosselen gekweekt. Om ervoor te zorgen dat een mossel parels gaat produceren worden hele kleine stukjes huidweefsel in de mossel geïmplanteerd. De mossel kapselt dat weefsel in waardoor een parelzakje ontstaat waarin de parel gevormd wordt. Het duurt minstens 2 jaar voor de parels geoogst kunnen worden. Deze parels worden steeds mooier van vorm en steeds beter van kwaliteit. Deze worden gekweekt van circa 3 tot 16 millimeter, in vele kleuren en vormen.

De zoutwaterparels worden gekweekt in de oesters. Het is per soort verschillend in wat voor soort oester ze gekweekt worden namelijk: Akoya Parels worden gecultiveerd in de Akoya oester, Tahiti parels worden gekweekt in de pinctata margaritefera oester, Zuidzee parels worden gekweekt in de pinctada maxima oester,de grootste oestersoort die er bestaat, Mabe-parels worden in de grote oesters van de Zuidzee gekweekt: Pinctada maxima (zilver- en goedlippige pareloester), Pinctada margeritifera (zwartlippige pareloester) en de Pteria penguin (zwartlippige pareloester).
Hoe kan ik de echtheid van de parel bepalen?
U kunt de parels testen op echtheid door de parel langs de onderkant van je tanden te wrijven. Als de parel glad aanvoelt is het geen echte parel. Wanneer de parel zanderig aanvoelt is de parel echt.
Hoe kan ik mijn parels het beste onderhouden?
Zodra uw parels in aanraking zijn geweest met zweet, parfum, haarlak etc. is het goed om de parels even af te nemen met een vochtige katoenen doek.

Ook is het goed om uw parelsieraden regelmatig te dragen, je huid maakt een soort olie aan en dat is goed voor de parels.Wanneer u uw parels een tijd niet gedragen heeft kunt u de parels met een druppeltje olijfolie insmeren om de glans van de parels mooi te houden.
Waar kunnen mijn parels minder goed tegen?
Alle zuren zijn slecht voor uw parels (zoals parfum, haarlak). Dit komt omdat parelmoer een kalkverbinding is en kalk niet tegen zuren kan. U kunt dus beter eerst uw parfum opspuiten dit een kwartier laten intrekken en daarna pas uw sieraad om doen.

Het is ook raadzaam om uw parels niet samen te bewaren met andere sieraden. Andere onderdelen en/of sieraden kunnen uw parels beschadigen.

Ook uw parelsieraden in een afgesloten ruimte (kluis) bewaren is niet zo goed voor de parels. U kunt dit wel doen maar dan is het raadzaam om daar een kommetje water bij te zetten zodat de parels een beetje vochtig blijven.
Hoe werkt het AAA-A systeem?
Wij gebruiken voor de waardebepaling van de parels het AAA-A systeem:

AAA: de hoogste gradatie, waarbij de parel een hoog glansoppervlak heeft en 95% van het oppervlak zonder onvolkomenheden is.

AA: de parel heeft een hoog glansoppervlak en 75% van het oppervlak is zonder onvolkomenheden.

A+: de parel heeft een normale glans en 60% van het oppervlak is zonder afwijking

A: de laagste gradatie, waarbij de parel minder glans heeft en 25% van het oppervlak zonder onvolkomenheden is.